Lakásfelújítás

Ebben a szakaszban tulajdonképpen a tényleges lakásfelújítás még nem kezdődött el, de maga a cél kijelölése, megnevezése igen. Amikor felmerül a kérdés, hogy belevágjunk-e egy lakásfelújításba vagy sem, fontos tényező a pénzügyi helyzetünk. Vagy az adott pénzügyi helyzetünkhöz igazítjuk az álmainkat, vagy kitűzünk egy olyan célt, amelyhez előtakarékosság szükséges.

Dryvitozás​

Már bizonyára találkozott Ön a dryvitozás elnevezéssel. Márkafüggetlenül is gyakran használják ezt a kifejezést a homlokzati hőszigetelés témájában. Egy régóta forgalmazott, jól ismert szigetelő termék márkaneve összeforr felhasználásával, annyira hogy magát a munkafolyamatot is a termék nevével azonosítják.

Tisztasági Festés

Tisztasági festésre csak akkor kerülhet sor, ha a falon előzőleg is festés volt, az fal hibáktól, penésztől mentes. A festés utáni takarításhoz szükséges kellékek, tisztítószerek álljanak rendelkezésre. Fontos, hogy a festésnek legyen ideje megszáradni. Esős idő vagy téli időszak esetén a száradást fel lehet gyorsítani fűtéssel vagy kereszthuzat létrehozásával. (pl: Nyáron vagy tavasszal ) 

Álmenyezet

A mennyezeti burkolólap 1 cm vastagságú hungarocell lap, amelynek látszó oldala különböző mintákkal díszített (növényi, pöttyös, rácsos, nonfiguratív, modern és hagyományos stílusú díszítések). A mennyezetburkoló a mintás oldal révén nagyszerűen díszíti a csúnya, foltos, repedezett plafonokat, de arra is megfelel, hogy a plafonon lévő felületi egyenetlenségeket “eltüntesse”. 

Szobafestés

Akár a teljes lakást szeretnénk átfesteni, akár csak egyetlen helyiséget, első lépésként mérjük fel a felületek állapotát. Szerencsés esetben a glettelés és a meglévő egy-két réteg festék elbír egy újabb mázolást, ha viszont már négy-öt előzőleg felvitt réteg van a falon, ajánlott a régi festéket lekaparni.

Homlokzati Hőszigetelés

expandált polisztirolhab homlokzati hőszigetelő anyagok időtálló minőségben teszik lehetővé az épületek hatékony hőszigetelését. Alkalmazásával tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosan működtethető, esztétikus épületeket kapunk, és költséghatékonyan alkalmazhatók az alacsony energiaigényű, a közel nulla energiafelhasználású vagy passzívaházaknál is.